Hva
Hvor
Når

Goldberg variations

Billetter til Goldberg variations, 2017 Sandvika

Goldbergvariasjonene er en milepæl i musikkhistorien. Opplev verket i en unik sammensmelting av musikk og dans. De 11 musikerne i Scottish Ensemble beveger seg som del av dansen mens de fem danserne i Anderson Dance skaper musikalske mønstre som følger utviklingen i Bachs 30 variasjoner. Bachs Goldbergvariasjoner får en ny klang på Bærum Kulturhus denne våren.

Bachs Goldbergvariasjoner er en milepæl i musikkhistorien. Bach skrev verket på oppdrag for den russiske ambassadøren til Dresden som led av søvnløshet. Den ble urframført av Bachs elev Goldberg, ansatt av ambassadøren for å musisere og slik lindre hans insomnia. Nå kan du oppleve verket i en unik sammensmelting av musikk og dans. Musikerne i Scottish Ensemble beveger seg som del av dansen mens danserne i Anderson Dance skaper koreografiske mønstre som følger utviklingen i Bachs 30 variasjoner. Bachs Goldbergvariasjoner får en ny klang på Bærum Kulturhus denne våren.

«Det var noe ekstremt fristende å ta tak i dette «ihjelspilte» stykket, tynget av en endeløs rekke av bilder, og så fullt av følelser.» Slik beskriver Örjan Andersson utgangspunktet for sitt arbeid med Goldebergvariasjonene, sammen med strykeorkesteret Scottish Ensemble og kunstnerisk leder Jonathan Morton.
Her møtes to internasjonale ensembler for å tilføre Bachs tidløse klassiker noe nytt. Örjan Anderssons koreografi tar tak i musikkens grunnleggende strukturer som fungerer som et manus for bevegelsen. "Det er noe magisk med musikalitet i bevegelsen," sa han da han mottok Svenska Dagbladets Opera Prisen 2011.
Når han ikke jobber på oppdrag for nasjonale og internasjonale dansescener, senest ved Kungliga Operan i Stockholm, koreograferer han for sitt eget kompani, Andersson Dance.

Scottish Ensemble String Orchestra ledet av Jonathan Morton har som signatur alltid å spille stående, uten dirigent. De har eksistert siden 1969, og repertoaret spenner fra barokk til samtidsmusikk. Kjent for sine spektakulære forestillinger har de spilt i alt fra Europas største konsertsaler til forlatte høyhus.
 

Events on focus