Hva
Hvor
Når
9. mai

Håkon Kornstad ”Tenor Battle”

Stavanger Domkirke / Stavanger
 
Når
tir, 09. Mai 17, 21:00
- Maijazz 2017: Håkon Kornstad ”Tenor Battle”
Pris inkl. serviceavgift
350.00 - 400.00 NOK
 

Billetter til Håkon Kornstad ”Tenor Battle”, 2017 Stavanger

Håkon Kornstad har vært spydspiss for en hel generasjon unge jazzmusikere. Med de innovative bandene Kornstad Trio og Wibutee på slutten av 90- og starten av 2000-tallet gjorde han seg bemerket også utenfor Norges grenser. Han har gjort kritikerroste duosamarbeid med blant annet Sidsel Endresen og Ingebrigt Håker Flaten, og vært sentral i bandene til Anja Garbarek og Bugge Wesseltoft.

Håkon Kornstad var definitivt å regne som en av Norges mest kritikerroste saxofonister med en hurtig stigende jazzkarriere. Hva skjer så? I 2009 befinner Håkon Kornstad seg i New York og får høre den italienske operaen Cavaleria Rusticana på The Met. Et par uker senere står han hos en pensjonert sopran på Upper West Side og gjør sine første stemmeøvelser. Få år senere har Håkon Kornstad fullført sin operautdannelse og er stadig å se på rollelisten ved Den Norske Opera.
Til tross for en ny karriere i en helt annen musikksjanger forlot ikke Håkon Kornstad jazzen. I stedet fant han sin helt unike måte å kombinere de to sjangrene; i ”Tenor Battle” møtes tenorsaxofonisten og tenorstemmen. Operaarier av Gluck og Bizet møter skandinaviske jazztoner. Resultatet? Grensesprengende og helt unikt.

Håkon Kornstad (tenor, tenorsax, fløyte, loopmaskin) Sigbjørn Apeland (harmonium) Lars Henrik Johansen (cembalo, cimbalon) Per Zanussi (kontrabass, sag) Øyvind Skarbø (trommer)

Stavanger Domkirke

Haakon VIIs Gate 2
4000
Stavanger
 
Når
tir, 09. Mai 17, 21:00
- Maijazz 2017: Håkon Kornstad ”Tenor Battle”
Pris inkl. serviceavgift
350.00 - 400.00 NOK
 

Events on focus