Hva
Hvor
Når

Husvarming: Richard Bona m/Bjergted Jazzensemble

Billetter til Husvarming: Richard Bona m/Bjergted Jazzensemble, 2012 Stavanger

Siste konsert under jazzdagen «Jazz fra J til Z» er med muliinstrumentalisten Richard Bona og et for anledningen sterkt utvidet Bjergsted Jazzensemble. Sammen presenterer de et helt nytt prosjekt, jobbet frem gjennom tre dagers felles arbeid før konserten.

 

 

New York-bosatte Bona spiller bass som få og synger fantastisk. Bona, som opprinnelig er fra Kamerun, beveger seg lekende lett innefor en rekke musikalske sjangere som cubansk musikk, griot, jazz, fusion, pop m.m. Han går for å være en stor scenepersonliget og har jobbet med en lang rekke av verdens største musikere. I Stavanger var han første gang i 2002 under MaiJazz som medlem i Pat Metheny Group.

Bona kommer til Stavanger tre dager før konserten, for å jobbe samme med Bjergsted Jazzensemble som skal øve inn nye arrangementer avBonas musikk. Publikum kan forvente seg en skikkelig fest av konsert, med et Bjergsted Jazzensemble som nok vil låte "tightere" enn noen gang. BJ vil etablere seg blant de fremste norske større ensemblene, og er allerede en ressurs i regionens musikkliv.

Bjergsted Jazzensemble består for anledningen av 8 av vestlandsregionens fremste profesjonelle jazzmusikere i tillegg til 5 av de mest talentfulle jazzstudentene ved UiS, det er altså et "toppet" lag som stiller ifm jazzdagen under åpningsuken av Konserthuset sammen med Richard Bona. Musikken som blir fremført er Bona sin musikk i rykende ferske arrangementer av Tore Johansen og Vigleik Storaas..

Richard Bona - bass/vocal
Espen Westby - trompet
Simen Kiil Halvorsen - trompet
Didrik Ingvaldsen - trompet
Tor Yttredal - sax
Ole Jacob Hystad - sax
Reidar Garthus - sax
Dominique Brackeva - trombone
Johannes Fosse Solvang - trombone
Wayne Brasel - gitar
Stein Inge Brækhus - trommer/perkusjon
Johannes A. Ulveraker - trimmer
Svein Olav Herstad - tangenter
Zafer Demir - perkusjon

Arrangement: Tore Johansen og Vigleik Storaas

Musikalsk leder: Tor Yttredal

 

 

 

Events on focus