Hva
Hvor
Når

Jazzintro: Orter Eparg og Hanna Paulsberg Concept

Billetter til Jazzintro: Orter Eparg og Hanna Paulsberg Concept, 2012 Stavanger

Jakten på Årets unge jazzmusikere!
Det er Norsk jazzforum, Rikskonsertene og fem av landets ledende jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. Åtte spennende unge jazzband er håndplukket til å delta i de innledende runder på landets største jazzfestivaler og i finalen under Moldejazz kåres Årets unge jazzmusikere 2012. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene, i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

De to bandene som presenteres på MaiJazz er Hanna Paulsberg Concept og Orter Eparg. De øvrige seks deltakere er Duplex, Bodvar Tornes Trio, Mopti, Hanne Kalleberg Kvartett, KNYST! og Moskus.

Orter Eparg spiller musikk om katapulter, gitarister, sofasurfing og minimalistkomponister. Pianotrioen jobber hovedsakelig ut fra komposisjoner av bassist Dan Peter Sundland, som foruten minimalisme også bruker polyrytmikk, groove og utvidet harmonikk som utgangspunkt for improvisasjon. Samspill og sound står i fokus når trekløveret gyver løs på materialet, og i lydhørhetens ånd viser Orter Eparg stor dynamisk spennvidde uten frykt for å være eksplosive der musikken krever det, og uten å gi slipp på den røde tråden i utforskningen av både kjernematerialet og de improvisatoriske dragninger som oppstår underveis.
Orter Eparg har spilt sammen siden 2008, og har blant annet gjestet konsertserien PØKK, og festivaler som Join the Circus og Moldejazz.

Kjetil Jerve - piano og Rhodes, Dan Peter Sundland - bass, Andreas Wildhagen - trommer.
soundcloud.com/ortereparg

Hanna Paulsberg Concept ble dannet våren 2010, sterkt inspirert av Wayne Shorter Quartets energiske og melodiske samspill. Etter hvert har bandet gjennom Paulsbergs originalkomposisjoner utviklet sitt eget uttrykk der lekent samspill og sterke melodier står i sentrum. Kvartetten består av fire unge musikere fra forskjellige steder i Skandinavia, som fant sammen på jazzlinja i Trondheim gjennom en felles forkjærlighet for vakre melodier, åpne improvisasjoner i satte former og "cookin´" jazz.
I september 2011 kom kvartetten for alvor frem i rampelyset da de vant den prestisjefylte konkurransen Young Nordic Jazz Comets som blant annet Motif, Pelbo og In the Country har vunnet tidligere.

Hanna Paulsberg - saksofon, Trygve Waldemar Fiske - kontrabass, Hans Hulbækmo - trommer, Oscar Grönberg - piano.
www.myspace.com/hannapaulsbergconcept

Events on focus