Hva
Hvor
Når

St. Olaf Choir

Billetter til St. Olaf Choir, 2013 Arendal

St. Olaf Choir fra Minnesota i USA er en pioner innenfor amerikansk kormusikk, og er et av de fremste korene i USA i dag.  I 100 år har koret satt en standard for vokalmusikk, og har vært en foregangsfigur innen korbevegelsen. Koret fortsetter med sin dirigent Anton Armstrong å utvikle tradisjonen som oppsto med dets norske grunnlegger F. Melius Christiansen. Christiansen var en nordmann fra Larvik som bygget opp en imponerende musikkavdeling ved St. Olaf College i Northfield, Minnesota. Mesteparten av hans 50 sangere stammet fra norske aner, og koret har dermed solide norske røtter. 

Koret har turnert i Norge fem ganger tidligere – i 1913, 1930, 1980, 1993 og 2005.  Turneen i 2005 var en felles konsertturné med St. Olaf Orchestra i forbindelse med Norges 100-års jubileum for unionsoppløsningen. Men turneen feiret også 100 år med vennskap og historiske bånd mellom St. Olaf College og Norge. I desember 2005 ble forestillingen ”A St. Olaf Christmas in Norway” spilt inn i Nidarosdomen, og ble senere vist på nasjonalt amerikansk TV og utgitt på DVD.

I 2013 kommer koret til Norge på sin 100-års jubileumsturné, og skal da besøke 11 ulike kirker og konserthus i hele Norge.Koret, som er kjent som en kreativ kraft bak den amerikanske kortradisjonen, vil presentere et sammensatt program på sin Norgesturné, med både kirkemusikk og verdslige mesterverk, samt musikk med et globalt perspektiv.

Mer info, videoklipp og lydklipp finnes på www.stolafchoir.com

 

Events on focus