Hva
Hvor
Når

St. Olaf Choir

Billetter til St. Olaf Choir, 2013 Stavanger

Kompromissløs kvalitet og nyskapning preger dette flotte korte som i 2013 er ute på sin
100 års jubileumsturne. Med 11 konserter markerer koret med internasjonalt renommé sine kulturelle og historiske bånd til Norge.
Siden det ble etablert av nordmannen F. Melius Christiansen i 1913 har St. Olaf Choir vært å regne blant korene som setter den internasjonale kvalitetsstandarden. Opprinnelig besto koret av sangere med norske aner. I 2013 har medlemmene forskjellig kulturell bakgrunn, korets dirigent er afroamerikaner, og repertoaret reflekterer et bredere verdenssyn. Det som ikke har endret seg, er St. Olaf choirs forpliktelse til å sette de høyeste standarder for fremføring av kormusikk, samt feiringen av den viktige rollen Norge og norske immigranter spilte i etableringen av et rikt kulturliv i Minnesota - noe som gjorde det mulig for dette internasjonalt anerkjente ensemblet å vokse og blomstre.
Koret har ved en rekke anledninger turnert internasjonalt, og har også tidligere besøkt Norge til strålende kritikker.

"Da de startet å synge, åpnet en jevn vegg av lyd seg - ordene var helt klare og tonene rene. Men mer enn det - musikken nådde inn ... (St. Olaf Choir er) bra på grunn av sin bemerkelsesverdige balanse og modne tone... Koret er godt på grunn av sin dynamikk, dets evne til å forlenge og bygge musikken fra nærmest uhørlige svake partier, og å kunne skille mellom en forte og en fortissimo. Dr. Anton Armstrong, korets dirigent siden 1990, er åpenbart en begavet kordirigent - og en ekte lærer".
The New York Times, 2005

Det norske publikummet vil under konsertturneen i 2013 oppleve et St. Olaf Choir som gir mektige opptredener som reflekterer deres internasjonale renommé for kompromissløs kvalitet og nyskapning. Koret, som er kjent som en kreativ kraft bak den amerikanske kortradisjonen, vil presentere et sammensatt program, med både kirkemusikk og verdslige mesterverk, samt dynamisk musikk med et bredt, globalt perspektiv.

Program for kvelden:

Coenantibus Autem Illis
Juan de Lienas (c. 1620-1660)

Jauchzet dem Herrn, alle Welt (BWV Anh.160)
(Movement I)
Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Bogoróditse Dévo (All-Night Vigil, Op. 37)
Sergei Rachmaninoff (1873-1943)

Corde natus ex parentis
Justin Merritt (b. 1975)

The Word was God
Rosephanye Powell (b. 1962)

Hvad est du dog skjön
Edvard Grieg (1843-1907)

Ave Rosa
René Clausen (b.1953)

The Exaltation of Christ
Charles Forsberg (b. 1942)

Pause

Prelude
Ola Gjeilo (b. 1978)

In the Shepherd's Keeping
arr. Charles Forsberg

O Day Full of Grace
Christoph E.F. Weyse (1774-1842)
arr. F. Melius Christiansen

Varighet ca 2 t

 

Events on focus