Velg Språk
Min profil


Monk i 100 Knut Kristiansen Tentet med John Riley

Monk i 100 Knut Kristiansen Tentet med John Riley

Start kjøp

Trykk på "Kjøp billett" for å starte billettkjøpet.Info

I 2017 er det 100 år siden Thelonious Monk ble født, det ønsker vi å markere, og den beste til å hylle Monk på en skikkelig måte er å invitere pianisten komponisten/arrangøren Knut Kristiansen bedre kjent som KK. KK har arbeidet med Monks musikk siden starten av 60-tallet. Han brukte konfirmasjonspengene på Monk-plater og transkriberte dem alle for hånd som resulterte i bokutgivelse. Siden har det blitt flere bestillingsverk med Monks musikk, konserter og innspillinger med egen kvartett samt solo-oppdrag der han spiller og forteller. KK er idag blant Europas fremste Monk-tolkere og utvilsomt blant hans aller største fans.

 

På 100-års-markeringen vil Knut Kristiansen stå for arrangementene, som både blir gjort i tradisjonen etter Monk, med orkestrering og bearbeidelse av hans krevende klaversats som basis, og innenfor et mer nyskapende konsept. KK legger opp til virtuost ensemplespill og solistiske innslag på basis av Monks komposisjoner og linjer med deres spesielle rytmikk, akkordsammensetning og dissonansbehandling.

 

Knut Kristiansen har satt sammen en tentet bestående av en rekke av Vestlandets aller fremste musikere samt en meget dyktig musiker fra USA. På trommer finner vi New York-baserte John Riley, som til vanlig trakterer trommene i Village Vanguard sitt husband og som har spilt med flere av de aller største stjernene i jazzhistorien. Som KK har Riley undervist mye, han har blant annet gitt ut selve bibelen for hvordan en skal spille trommer til jazz. En bok som studeres av jazzmusikere i hele verden.

 

Besetning:
Jan Kåre Hystad- altsax

Tor Yttedal – altsaksofon

Zoltan Vincze – tenorsaksofon

Michael Barnes – baritonsaksofon

Are Ovesen – Trompet

Sindre Dalhaug – trombone

Fred Johannessen – fransk horn

Knut Riser – tuba

Knut Kristiansen – piano

Sigurd Ulveseth – kontrabass

John Riley – trommer

 

Konserten er muliggjort i godt samarbeid med Den Musikalske Stamvegen (VNJS)

Dato / sted

  Dato & Tid Arrangementets navn Spillested Arrangør Billettpris inkl. serviceavgift
20:00
Torsdag, 12/10 -17
Monk i 100 Knut Kristiansen Tentet me...
Spor 5 Stavanger Jazzforum
200.00 - 250.00 NOK
+ evt. leveringskostnad