Hva
Hvor
Når

Lee Ritenour & Dave Grusin

Billetter til Lee Ritenour & Dave Grusin, 2017 Stavanger

Fusionhelten Lee Ritenour spilte i Stavanger første gang i 2016, og når han returerer utpå nyåret 2017 er det sammen med legenden Dave Grusin på flygel. Bandet kompletteres avTom Kennedy (bass) og Chris Coleman (trommer).

Gitarvirtuos Lee Ritenour er mannen bak 1981-hiten "Is It You". Han er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker, komponist og produsent med over 40 album bak seg. Han er en pionér innen moderne jazz og funk, og har høstet utallige priser i løpet av sin karriere, og nesten 20 Grammy-nominasjoner. Hans samarbeid med keyboardist Dave Grusin på 80-tallet står fremdeles som en bauta innen fusionsjangeren.

Dave Grusin er en legendarisk komponist, arrangør og pianist. Han har skrevet musikk til en rekke filmer og tv-serier, og har vunnet Oscar og 12 Grammypriser for dette. Blant hans over 100 filmer kan nevnes "The Champ", "The Fabulous Baker Boys", "The Firm" – og seks av fjorten sanger for "The Graduate". Han ble nominert for beste originale sang for "It Might Be You" fra filmen "Tootsie", i tillegg til at fanfaren for filmstudioet TriStar Pictures er hans verk.

Medvirkende:
Lee Ritenour, gitar
Dave Grusin, piano
Tom Kennedy, bass
Chris Coleman, trommer

Arrangør: Stavanger konserthus i samarbeid med Stavanger Jazzforum

Events on focus